125896560_391125588701136_9085533854137438229_n_edited_edited.jpg

En fødselsterepeut med videnskabeligt fundament 

Jeg er uddannet cand.mag i pædagogik og psykologi. Derudover er jeg certificeret fødselsterapeut fra fødselsterapeuten.

Erfaring 

Da jeg gik i 9. klasse var jeg så heldig at få lov at komme i en uges praktik som jordemoder på Rigshospitalet. Der blev født rigtigt mange børn på Rigshospitalet på en uge, og alle fødsler var forskellige. Heldigvis var de fleste gode. Da jeg gik derfra, var jeg slet ikke i tvivl om, at krop og sind hænger sammen, når man føder; fødsler gik slet og ret i stå, hvis ikke den fødende havde det godt. De, der havde en god oplevelse, havde også været i ro under fødslen. 

Jordemødrene var meget dygtige, men have mange bolde i luften - 4-5 fødsler igang pr. person. Ofte kunne de ikke give det den tid, der skulle til for, at den fødende følte sig tryg ved alt det, der skete omkring hende. Derfor lå fødende lidt for ofte og følte sig forvirrede på biksen - og så gik fødslen nogle gange i stå. 

Min rolle blev at genfortælle jordemoderens info til parret med mere nærvær, snakke med blege fædre, holde hoveder, når der skulle presses, hente stærk saft, heppe i pressefasen. De fødende og deres partnere sugede mit nærvær til sig. Det satte også gang i veerne. 

Særlig interesse i voksenpædagogik 

Jeg startede på Roskilde Universitet, hvor  specialiserede mig i voksenpædagogik. Som socialpsykolog så jeg fødegangen, som et oplagt sted at træde ind med forebyggende behandling. Derfor arbejder jeg nu som selvstændig fødselsterapeut - både med redskaberne fødselsterapeutuddannelse og fra min uddannelse som socialpsykolog.