125896560_391125588701136_9085533854137438229_n_edited_edited.jpg

En fødselsterepeut med videnskabeligt fundament 

Jeg er uddannet cand.mag i pædagogik og psykologi. Derudover er jeg certificeret fødselsterapeut fra fødselsterapeuten.

Erfaring 

Da jeg gik i 9. klasse var jeg så heldig at få lov at komme i en uges praktik som jordemoder på Rigshospitalet. Der blev født rigtigt mange børn på Rigshospitalet på en uge, og alle fødsler var forskellige. Heldigvis var de fleste gode. Det var slående for mig, hvor tydeligt krop og sind hænger sammen når man føder. Fødsler gik slet og ret i stå, hvis ikke den fødende havde det godt. De der havde en god oplevelse, havde også været i ro under fødslen. 

Jordemødrene var overvældende dygtige, men have mange bolde i luften - 4-5 fødsler igang pr. person. Ofte kunne de ikke give det den tid, der skulle til for, at den fødende følte sig tryg ved alt det, der skete omkring hende og med hendes krop. Derfor lå fødende lidt for ofte og følte sig forvirrede på biksen, mens de havde veer. 

Min rolle blev at fortælle det, en jordemoder allerede havde sagt igen og med mere nærvær, snakke med blege fædre, holde hoveder, når der skulle presses, hente stærk saft, heppe på dem i pressefasen. De fødende og deres partnere sugede mit nærvær til sig. Selvom jeg kun gik i 9 klasse, kan jeg ikke huske et andet tidspunkt i mit liv, hvor jeg følte mig mere til gavn. 

Jeg elskede hele ugen og overvejede efterfølgende at blive jordemoder, men jeg var også skræmt over jordemødrenes arbejdsforhold.

Særlig interesse i voksenpædagogik 

Jeg startede på Roskilde Universitet, hvor jeg helt fra starten specialiserede mig i voksenpædagogik. Jeg arbejde i RUC's mentorordning flere år, hvor jeg var mentor for nye studerende med særlige behov. Jeg lagde grund for at denne mentorordning kunne fortsætte, efter jeg var færdig på RUC. I dag arbejder jeg (udover at være doula) som underviser for kontanthjælpsmodtagere med særlige behov, som har brug for et "løft".