HVORDAN VÆLGER JEG DEN RIGTIGE DOULA?

Her er mine bedste råd til hvordan, du vælger den rigtige doula

1. BRUG DIN SELVERKENDELSE

Det er dig, der skal føde. Du kan selv mærke, hvor du føler dig mest udfordret, når du tænker på at føde. Måske tænker tilbage på din sidste fødsel? Tag udgangspunkt i dette, når du vælger en doula. Er du bange for kontroltabet i fødslen? Eller er du bange for at blive overset af et fortravlet sundhedsvæsen? Vi fødselsterapeuter er alle specialiseret i noget forskelligt. Vælg den, der kan hjælpe dig med det, du har svært ved.

2. UNDERSØG DOULAENS UDDANNELSE OG SPECIALE

Doulauddannelsen er primært rettet mod mennesker, som har anden uddannelse og erfaring. Selv er jeg socialpsykolog. Andre er sygeplejesker, andre er zoneterapeuter. Selvom vi alle kan lidt af det hele, er der nogle områder, vi er bedre til end andre. Når du ved, hvad det er vigtigst for dig at få hjælp til, kan du lede efter en doula, der har erfaring med netop dette.

3. MÆRK OM DER ER KEMI

Brug din mavefornemmelse! Selvom din fødselsterapeut håndterer fødslen professionel, kommer hun tæt på dig og din eventuelle partner under fødslen. Det er vigtigt at du er tryg ved vedkommende hele vejen. Fødselsterapeuten vil også være der, når du er mest sårbar og tænker tilbage på ét af de største øjeblikke i dit liv. Det skal du have det godt med.

4. STIL SPØRGSMÅL

Kontakt de fødselsterapeuter, du overvejer at ansætte. Det er svært at give andre et klart billede af, hvem man er og hvad man kan på baggrund af en hjemmeside. Derfor er de fleste fødselsterapeuter altid klar på en god snak og et uforpligtende tilbud.

29FA970A-79B7-444F-9C9A-0AB40C4AEA38_edited_edited.jpg